Vi har elavtal för alla

Vi har flera olika elavtal för att du ska kunna hitta det som passar dig allra bäst. Välj mellan fasta och trygga elavtal upp till tre år eller rörliga avtal för dig som vill vara aktiv och hålla koll på elmarknaden.

Om du vill använda elen under den tid på dygnet när den är som billigast erbjuder vi Timspotpris. Vilket innebär att du betalar utifrån vad elen kostar på elmarknaden för den timmen du använder den. Alla våra elavtal kommer från 100 procent förnybara energikällor så som vatten, vind och biokraft.

 

Fast pris

När du tecknar ett fastprisavtal försäkrar du dig om ett förutbestämt pris på den el du förbrukar. Elpriset varierar beroende på hur långt avtal du tecknar (se priser under Teckna elavtal). Om du vill ägna så lite tid och kraft som möjligt åt att följa elprisets utveckling, bör du teckna att avtal som gäller under en längre tid.

Vi erbjuder olika långa elavtal, längden på avtalet påverkar ditt fasta elpris. Du väljer själv om ditt fasta avtal ska sträcka sig över ett eller två år. Innan avtalstiden går ut får du givetvis ett nytt avtalserbjudande från oss.

Teckna fast elavtal här.

Rörligt pris

När du tecknar avtal på rörligt elpris så gäller avtalet tillsvidare. På köpet får du flexibiliteten att, med en månads varsel, teckna ett fast elprisavtal med Söderhamn Nära.

Varje månad justeras priset efter den nordiska elmarknaden som både kan gå upp och ner. Det kan vara bra att vara beredd på plötsliga prisändringar på elmarknaden om man har ett rörligt elavtal

Rörligt elpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid.

Teckna rörligt elavtal här.

Rörligt elpris timme för timme (timpris)

Timpris är elavtalet för dig som vill ha koll på din elförbrukning, timme för timme. Vet du när elpriset är högt eller lågt kan du också göra aktiva val i din vardag för att sänka elräkningen.

Genom avtalet Timpris betalar du marknadspriset för din förbrukade el, den timme du förbrukar den. Då elpriset varierar under dagen kan du spara pengar om du kan tänka dig att till exempel köra diskmaskinen eller tvätta på de billigare timmarna på dygnet. Hur mycket timmätningen påverkar dina elkostnader är dock individuellt och beror bland annat på vilken utrustning som körs och givetvis när på dygnet den körs.

Normalt är elpriset billigast under natten och dyrast på morgonen och kvällen. Vidare är det vanligen lägre priser under helgdagar.

Detta betalar du:
Ett pris per timme som baseras på Nordpools spotmarknad, våra faktiska inköpskostnader för balansansvar, ursprungsgarantier, SVK avgift, avtalat påslag (4,9 öre/kWh) och elcertifikat samt en fast månadsavgift på 39 kr inkl. moms.

På din faktura kommer inte elanvändningen per timme att specificeras utan där räknas allt om till ett belopp och en månadsförbrukning.

Teckna avtal med timpris:
Vill du teckna ett avtal med timpris gå in på Teckna elavtal och teckna avtalet där eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

 

Anvisningspris och övergångspris
Genom att teckna elprisavtal kan du sänka dina elkostnader och undvika anvisningspris eller övergångspris som är det pris du får om du inte gör något aktivt val.

Övergångspris tillämpar vi om du inte gör ett aktivt val vid omteckning och anvisningspris tillämpar vi om du inte gör ett aktivt val då du tecknar ett nytt elnätsavtal i samband med flytt.

Anvisningspris

Om du som kund inte gör ett aktivt val av elhandelsföretag då du tecknar ett nytt elnätsavtal får du per automatik ett anvisningspris från oss. Vi rekommenderar dig att teckna ett elhandelsavtal med oss. Det sparar du pengar på.

Teckna elavtal här: www.soderhamnnara.se/teckna.html


Du kan när som helst teckna ett av dessa avtal när du har ett anvisningspris. När du väljer el från ditt lokala elbolag, går pengarna tillbaka och gör nytta i regionen där du bor.


Prissättning från 1 januari 2021

Från den 1 januari 2021 gäller en ny prissättning på anvisningspris. Det innebär att anvisningspriset blir rörligt och justeras varje månad efter elmarknadens pris. Ett påslag, elcertifikatavgift och en ny fast avgift tillkommer.


Anvisningspris föregående månad (ändras månadsvis).

Rörligt elpris + påslag + elcertifikat + 25% moms: öre/kWh.
En fast månadsavgift på 49 kronor tillkommer.


Jämförpriser föregående månad.

Förbrukning

2000

5000

20 000

Elområde 2 (öre/kWh)


Använd gärna prisjämförelsesajter för att jämföra med andra leverantörers priser.Gör ett aktivt val

Vi rekommenderar att du väljer ett fast eller rörligt elavtal från oss. Det sparar du pengar på.

Var tredje månad påminner vi alla våra anvisningskunder att de har ett anvisat elpris. Det gör vi för att våra kunder ska uppmärksammas om möjligheterna till ett fördelaktigare elpris..

Övergångspris

Om ditt elavtal löper ut och du inte aktivt tecknar ett nytt avtal får du avtalsformen övergångspris. Den avtalsformen innebär oftast ett högre elpris. Teckna därför ett elavtal med fast eller rörligt elpris så sparar du pengar.

Du kan när som helst teckna ett avtal när du har ett övergångspris. Teckna elavtal här:
www.soderhamnnara.se/teckna.html


Prissättning från 1 januari 2022

Den 1 januari 2022 börjar en ny prissättning på övergångsspris att gälla. Det innebär att övergångspriset blir rörligt och justeras varje månad efter elmarknadens pris. Ett påslag, en elcertifikatavgift och fast avgift tillkommer.


Övergångspris föregående månad (ändras månadsvis).

Rörligt inköpspris + påslag + elcertifikat + 25% moms: öre/kWh.
En fast månadsavgift på 39 kronor tillkommer.


Jämförpriser föregående månad.

Förbrukning

2000

5000

20 000

Elområde 2 (öre/kWh)


Använd gärna prisjämförelsesajter för att jämföra med andra leverantörers priser.Till toppen