Vilket elavtal ska jag välja?

Vi har flera olika elavtal för att du ska kunna hitta det som passar dig bäst. Oavsett vilket elavtal du väljer kommer du alltid att få 100 % förnybar el från oss.

Kvinna sitter med en Ipad vid ett bord. Gröna växter i bakgrunden.


Våra elavtal

Just nu erbjuder vi inte fast elpris! Eftersom läget på elmarknaden är så osäkert på grund av världsläget har vi valt att pausa fastprisavtal


Fast pris

Just nu erbjuder vi inte fast elpris!

Vill du ha bättre koll och slippa oroa dig för om elpriset kommer att stiga så är ett fast elpris ett bra alternativ. Då blir elpriset detsamma som när du tecknade avtalet och bibehålls under hela avtalstiden. Du kan välja ett fast elpris på ett eller två år.

Innan avtalstiden går ut skickar vi givetvis ett nytt avtalserbjudande till dig.

Rörligt pris

Om du vill kunna ta del av låga elpriser men samtidigt är beredd att ta risken med att priset snabbt kan höjas, kan du välja ett rörligt elpris. Det rörliga elpriset justeras varje månad efter den nordiska elmarknaden. Priset kan alltså röra sig både uppåt och nedåt från månad till månad.

Rörligt elpris gäller tillsvidare med en månads uppsägningstid.

Teckna rörligt elavtal här.

Timpris (Rörligt elpris timme för timme)

Timpris är elavtalet för dig som vill ha koll på din elförbrukning, timme för timme. Timpris ger dig det senaste börspriset på el varje timme. Du har då möjlighet att sänka dina elkostnader genom att anpassa din elanvändning till perioder när elpriset är lägre. Till exempel kan du tvätta, köra diskmaskinen eller ladda elbilen på natten, när elpriset normalt sett är som lägst.

Detta betalar du:
Ett pris per timme som baseras på Nordpools spotmarknad, våra faktiska inköpskostnader för balansansvar, ursprungsgarantier, SVK avgift, avtalat påslag (4,9 öre/kWh) och elcertifikat samt en fast månadsavgift på 39 kr inkl. moms.

På din faktura kommer inte elanvändningen per timme att specificeras. Där har det räknats om till ett belopp och en månadsförbrukning.

Teckna avtal med timpris:
Vill du teckna ett avtal med timpris gå in på Teckna elavtal och teckna avtalet där eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Undvik anvisningspris och övergångspris

Om du inte själv gör ett aktivt val av elavtal får du automatiskt ett anvisningspris hos ditt anvisade elbolag. Den avtalsformen innebär oftast ett dyrare elpris. Även övergångspris är en dyrare avtalsform som du får om ditt tidigare elavtal löper ut och du inte aktivt tecknar ett nytt. Passa därför på att teckna något av våra förmånligare elavtal istället.

Läs mer om anvisningspris här och övergångspris här.

Till toppen