Läs av din vattenmätare

För att få en så rättvis debitering som möjligt ska du läsa av din vattenmätare minst en gång per år.
Om du av någon anledning inte skickar in mätarställningen kommer fakturan istället baseras på den tidigare beräknade förbrukningen. Det kan innebära att du får betala för mycket eller för lite.

Du kan själv stämma av mätarställningen mot de beräknade/avlästa värden som finns sist på varje faktura, för att se om värdena är rimliga. Ett bra riktvärde är att man förbrukar ca. 50 m³ vatten per person och år.

När du flyttar in eller ur en fastighet ska du alltid göra en avläsning och meddela oss.  Om familjeförhållanden drastiskt förändras och ni blir fler eller färre i familjen kan det också vara en bra idé att meddela oss. Även detta för att du ska få en så rättvis debitering som möjligt.

Att använda Mina Sidor är det smidigaste sättet vid inlämning av vattenmätaravläsning.
Mina Sidor ger dig även en bra bild över vilka övriga tjänster och produkter som du köper av Söderhamn Nära.

Inloggning sker genom ett lokalt konto som du skapar själv genom att ange en giltig e-postadress och ett valt lösenord. När du registrerar ditt konto behöver du ange ditt kundnummer, så se till att ha det till hands. Du kan även använda en så kallad tredjepartsinloggning med ett konto på Google, Facebook eller Windows Live.

Har du flera funderingar kring vatten kan du få svar på dina frågor här.

Till toppen