Hur fyller och tömmer jag poolen?

Hur fyller du din pool på bästa sätt och vad händer när sommaren är slut och du ska tömma poolen? Läs våra tips nedan!

Fylla poolen

Det enklaste sättet att fylla poolen är med hjälp av en trädgårdsslang eller liknande. Var uppmärksam så att slangen för påfyllnad av poolen inte hamnar under vattenytan. Blir det återsugning av vatten i poolen, kan det sugas in i huvudledningsnätet. Det är livsmedel vi har att göra med och det vill vi vara rädda om.

Tänk på att planera din fyllning eftersom det kan ta tid. Räkna med att en trädgårdsslang ger cirka två kubikmeter vatten per timme, lite beroende av hur många i närheten som samtidigt använder vattnet. För att vara så miljövänlig som möjligt ska du också se till att inte använda varmvatten och vara sparsam med vattenanvändningen.

Var sparsam med vattnet

Behöver du verkligen fylla din pool med dricksvatten eller kan du fylla den med till exempel sjövatten i stället? Fyll poolen bara en gång och använd sedan reningspumpar och klor för att hålla vattnet rent. Vid längre torka och perioder där vi uppmanar till vattenbesparing kan du behöva avvakta med att fylla poolen med dricksvatten. Vid bevattningsförbud är det inte tillåtet att fylla poolen med dricksvatten. Om du måste fylla poolen med dricksvatten, gör det nattetid mellan 00.00 och 06.00 då det är fullt i ledningarna.


Färdigbadat för sommaren?

Skydda naturen genom att låta poolen stå öppen, helst i solljus några dagar, efter den senaste kloreringen. Då förbrukas kloret och du slipper släppa ut kemikalier i naturen. Töm sedan din pool genom att låta vattnet långsamt rinna ut på en gräsmatta.

Rinna ut långsamt

Låt vattnet rinna ut långsamt på en gräsmatta eller liknande så att marken hinner suga upp vattnet. Då skapar det inte problem för din eller grannens fastighet.

Det är inte tillåtet att tömma poolvatten i avloppet, varken med eller utan klor, eftersom det kan skada reningsverket. Släpp inte heller ut poolvatten som fortfarande innehåller klor i havet, en sjö eller en gatbrunn för då kan kemikalierna skada miljön för både växter och djur.

Tack för att du tar hand om ditt poolvatten och skyddar naturen!

Kundservice

Ordinarie öppettider
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Besök oss gärna på
Stabbläggaregatan 11
826 37 Söderhamn

Till toppen